štvrtok 14. júna 2012

Prekarbonát sódny

Prekarbonát sódny (bielidlo) - má využitie predovšetkým ako bielič, bielidlo. Je vhodný na ekologické pranie plienok a bielej bielizne. Je ekologický, počas pranie sa rozkladá na sódu a peroxid, ktorý spôsobuje bielenie. Vhodný pre alergikov. 
Pri praní bielej bielizne mydlovými orechmi, alebo mydlovým slizom o jednoznačne odporúčam, pretože prirodné ekologické prášky neobsahujú chemické bieliace látky ako bežný prášok (preto sú šetrné k farebnej bielizne).
Je úplne biologický odburateľný, preto je dobrou ekologickou alternatívou bielidla na báze chlóru. Naviac má aj dezinfekčné účinky. (Pridať do horúcej vody a namočiť plienky - vybieli a vydezinfikuje). Pri nižších teplotách sa odporúča použiť TAED, ktorý podporuje uvoľnenie peroxidu už pri  nižších teplotách
Dávkuje sa cca 50ml do hlavného pranie.

Je použiteľný  v domácnosti aj ako alternatívny čistiaci prostriedok do WC(voda + prekarbonát,je potrebne rozpúšťať v horúcej vode, v studenej sa neaktivizuje), čistenie odtokov, drezov, umývadiel a vaní. (1-2 PL lyžice prekarbonátu zaliať hrnčekom teplého octu; vytvorí sa pena, ktorá rozpustí mastné usadeniny). Je účinný aj na plesne v kúpeľni.




a iné

-dk-


.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára